Ellen Pels (1960) is een jazzy singer-songwriter die zingt vanuit het diepst van haar hart. Ze weet haar liefde voor jazz muziek met de lessen van bijvoorbeeld Diederik Wolsak, Willem Glaudemans en Een Cursus In Wonderen te combineren in haar muziek. Ze noemt het ‘Spiri Jazz’, jazzy melodieën met teksten geïnspireerd op New Age filosofieën. In 2015 bracht ze op haar eigen platenlabel haar debuut album ‘Late Bloomer’ uit dat prachtige levenslessen bevat. Hiervoor (september 2014) bracht ze met Perquisite het nummer ‘Dragonflies’ uit. Ellen staat ook regelmatig op het podium in cabaret, toneel- en theaterproducties

 

Ellen zingt al van kleins af aan. Ze ontwikkelde haar zangstem met haar beroep als logopedist. Toen ze in 2010 ernstig ziek werd, besefte ze dat het nu of nooit was om te doen wat ze altijd al het liefste wilde doen: zingen, muziek maken, optreden.

Ellen’s missie is om door te stralen en haar ziel te tonen, anderen te inspireren om ook vanuit bezieling te leven. Ellen weet de perfecte brug te slaan tussen melodie en tekst waarbij ze met een bezielde authentieke stem inspirerende levenslessen overbrengt die voelbaar zijn.

Onder begeleiding van Juyla Lo’ko, Robin van Beek (coach The Voice of Holland), Michelle Splietelhof en Mathilde Santing ontwikkelde ze zich als artiest. In 2014 begon Ellen met songwriting. Ze componeerde samen met Perquisite het nummer ‘Dragonflies’ wat in de zomer van 2014 uitkwam op haar EP. Later nam ze dit nummer opnieuw op voor de CD ‘Late Bloomer’ met haar band in een ander arrangement.

In begin 2015 nam ze haar debuut album ‘Late Bloomer’ op. Dit album bracht ze uit op haar eigen platenlabel, LLL Zingt en produceerde en financierde dit geheel zelf met wat hulp van crowdfunding. In mei 2015 hield ze de album release in Schouwburg de Meente.

Dit deed ze onder begeleiding van 9 muzikanten: (voor credits: zie muziek).

Het album staat vol met prachtige levenslessen en niet-voor-de-hand-liggende akkoordenverlopen. Ellen schuwt geen onderwerp en blijft inspireren met haar prachtige stem.

 

In 2017 kwam deel 1 van een trilogie uit.

Ellen begon met “Happiness” waar 5 prachtige nummers op staan. De releaseparty was in Theater de Stoomfabriek in Dalfsen.

In 2019 kwam deel 2 uit: “Love”, dat werd gereleased in Theater Odeon in Zwolle. Deze keer werd Ellen ook begeleid door het Red Limo String Quartet, zowel op de EP als bij de release, evenals haar 9-koppige band. Hiervan werd een deel gefinancierd door een crowdfunding campagne op Voordekunst en kwam er een bijdrage uit het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Van dit optreden werd door Concerto Media een schitterende opname gemaakt. Deze is iedere maand in 2 delen te zien bij Stingray Djazz TV.

Deel 3 heet “Peace” en is het slotstuk van de trilogie “Peace, Love and Happiness.”

Ook hierop staan weer 5 nummers. Deze keer werd de band uitgebreid met een trombonist en een percussionist. Het oorspronkelijke plan was om deze EP ook feestelijk te releasen in Theater Odeon in Zwolle. Door de corona maatregelen werd dit plan omgezet in een serie releases door middel van videoclips.

 

Haar tweede album “From A To B”(A staat voor Acapella en B voor Big Band) werd op 9 oktober 2021 in Theater Odeon in Zwolle aan het publiek gepresenteerd. Voor dit album heeft Ellen een aantal Big Band nummers geschreven, die live werden opgenomen in de Wisseloord studio met de Stageband Jazz Orchestra.

 

Ellen is ook te horen in haar eigen radioprogramma Jazzylicious, dat wekelijks te horen is op RTV Hattem en RTV Focus Zwolle. Hierin biedt ze een platform voor jazz en jazzy muziek, besteedt ze aandacht aan jazzconcerten in de regio en worden interviews met muzikanten en andere mensen uit de muziekbusiness uitgezonden. Alles draait vooral om heerlijke jazzy muziek die met minsten 1 been in de jazz staat.

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]